Aktualno

Veseli december spet razvaja

Veseli december spet razvaja

Tudi pri nas se vedno razveselimo decembra. Pa ne toliko zaradi daril, kot zaradi naših sezonskih zimskih spremljevalcev, ki polepšajo predpraznične dni!

Tudi letos sta nas poleg dobrih mož namreč obiskala tudi sezonska člana naše HopsBrew družine, Christmas Ale in Winter Pale Ale.

Christmas Ale

Christmas Ale je specialno pivo, v katerem poleg običajnih sestavin najdemo tudi kostanj, kostanjev med in brinove jagode.

Božično presenečenje je zavito v motno, temno rjavo barvo ter olepšano s srednje veliko umazano belo glavo namesto pentlje. Blaga sladna aroma počasi in nežno zapeljuje z notami medu in piškotov, vmes pa se prikazujejo še toni oreščkov in subtilen zeliščni piš. Kasneje pa se razvije in zavlada sceni še sadni dih hmelja. Prvi požirek nas oblije s prijetno grenkobnim karakterjem, zeliščnim v značaju, kjer pa se lahko prepozna tudi medeni in kostanjev značaj. Srednje izrazit pookus popelje pivo do konca in še nekaj časa postoji v naših ustih.


Winter Pale Ale

Poseben zimski svetli ale, ki bo poskrbel za zimske radosti. Prepriča z intenzivno tropsko aromo s poudarki grenivke, manga in ananasa. Zlato-rumeno telo je pokrito s srednje veliko belo glavo, ki tam dolgo poleži, kot zajetna zaplata snega.

Sadni značaj se prenese tudi v okus, kjer začetno sladkobo uravnovesi in nadgradi solidna hmeljna grenkoba. Dolgotrajen in prijetno grenkoben pookus bo vztrajal še dolgo. S svojimi tropskimi aromami in sadnimi okusi ponuja idealen način, da se uprete zimski depresiji in mrazu.

Objavljeno 07.12.2018